Aboriginalpaintings.dk


 

 

Hjem

Galleri

Kunstnere

Udstillinger

Foredrag

Om os

Kontakt

Links

 

English

Foredrag


Natur, dyreliv, kunst og kultur, forskning og udforskning

i det eksotiske Australien.

 Siden 1993 har vi arbejdet og rejst rundt med vores egne 4-hjuls trækkere, telt og båd og lejede mobilhome - "down under" i nogle måneder hvert år og så hjem til Århus igen. Inviteret og sponsoreret af forskningsråd, Carlsbergfondet, Northern Territory's regering o.a.  - vi vil gerne fortælle lidt om det hele!

 Den nordlige og tropiske del af Australien er berømt for særprægede naturtyper, øde og barske landskaber og fantastisk dyreliv. Verdens største koralrev, endeløse kyststrækninger med den flotteste og næsten uberørte mangrove med tidevand op til 13 meter, enorme vådområder bl.a. i Kakadu National Park,vandfald, floder og billabongs - mærkværdige bjerge, savanner, bushfires og ugæstfrie ørkner.

 Dyr og planter er tilpasset de ekstreme og forskellige naturtyper og har udviklet sig isoleret på det enorme kontinent. Vi har fundet og forsket i nogle forskellige myre arter, der lever på forunderlig vis. Vi har også mødt de andre dyr: krokodiller, goannaer, slanger, dødsensfarlige jellyfish og edderkopper, kænguruer, possums, koalaer, dingoer, vilde heste og kameler, emuer, termitboer store som huse, papegøjer, havskildpadder, hajer og masser af fisk og skaldyr.

 Vi arbejder i områder, hvor aboriginals har deres egne landområder og landsbyer. Sammen med dem og andre folk fra universiteter og miljøinstitutioner i Australien er vi involveret i bekæmpelse af uønskede arter og naturpleje og redningsoperationer af dyr. Vi har været med på fiske- og jagt ture og byttet er tilberedt på bål - det er den højere gastronomi!

 Det giver mulighed for et samarbejde med et folk, der har en enorm viden og evner, som man heldigvis er begyndt at få øjnene op. Mange tiltag er sat i værk for at samle og bevare denne viden.

 På turene har vi oplevet arkæologiske fund og mange klippemalerier, der er de australske aboriginals mest synlige og kendte fortidsminder. Vi har lært en del mennesker at kende og set hvordan de maler, printer og udskærer træ og fletter. Gennem årene har vi købt en del - traditionel og mere moderne kunst og håndværk.

 Kunst og krokodiller er trækplastre for den stigende turisme - det giver arbejde og produktion i en region, hvor erhvervsmuligheder er begrænsede. Klimaet er store dele af året ulideligt og i regntiden kan det ofte være umuligt at komme rundt med køretøjer - enorme områder er isoleret. Der er cyklonvarsler hvert år, folk må være parate til at pakke deres hjem sammen og de, der har mulighed - belave sig på at køre sydpå. Det er den eneste vej væk.

 

http://www.australskkunst.dk/

Mogens Gissel Nielsens Hjemmeside på Biologisk Institut Aarhus Universitet